Du, jag och vi...

Hur motiverar jag bort godis?
När det kommer till ett fakta i hela sången så är det så att godis och andra onyttiga saker får vågen att gå uppåt och självförtroendet neråt. Vad gör man?? Jag känner ingen alls motivation till att sluta med sånt som är SÅ gott! Jag har väl mer eller mindre insett att detta som jag håller på med nu MÅSTE bli en livsstil om jag ska gå ner i vikt och må bra. Så jag jag undrar... Hur ska jag göra för att ogilla godis, läsk och allt de där som man inte borde äta? Eller måste jag verkligen sluta med det som jag tycker om? Något som jag tänkt på de senaste två dagarna är att jag nog tagit till godis och annat skräp lite väl ofta, alltså flera gånger i veckan. Tanken från början var ju att äta godis och sånt på helgen. Jag måste alltså skärpa mig! Jag måste inse att sånt hör till fredagsmyset. Jag får ju dessutom försöka tänka på att jag ska vara en bra förebild till mina barn. Jag resonerar som så kring mitt föräldraskap att om jag äter det framför Emmy så får hon smaka, de spelar egentligen ingen roll vad de är förutom alkohol och rent av farliga saker. Därför har hon smakat på en hel del gott som vi ätit då och då. Oftast tas godis och chips fram efter att hon somnat men kakor och fika hör ju till den kategorin också. Jag vet att jag är en person som i tanken gärna vill ha struktur, ordning, regler och traditioner. Det hade ju varit mysigt att starta en liten tradition om familje-Fredag eller Lördag och ha mys med lite gottit och under resten av veckan köra på det nyttigare allternativen. 
En sak som jag också tänkt på och tittat lite efter, det är de här med smalt fika. Att fika på något som är gott men innehåller mindre fett och kalorier. Här öppnar sig en helt ny värld för mig. Samtidigt tänker jag, hur var de förr? Man har väl alltid bakat bullar, kakor, ätit sås och potatis med något kött till eller kan det vara så att vår generation har mer pengar till det som är onyttigt?? I förra veckan handlade vi det som behövdes för att starta upp ett träningsprogram med World of shape. Jag har handlat några få gånger efter de, köpt lite mjölk osv men att köpa så mycket keso samt kesella är faktiskt inte jättebilligt... Resutlatet har iaf blivit några cm ner runt midjan och några kilon ner efter 7 dagar. Jag kan tänka mig att leva så här en månad men jag måste verkligen fundera på hur jag ska lägga upp det sen då jag verkligen inte tycker om all keso eller all den här fettsnåla maten. Kan ju säga att jag önskar att jag kunde gå på LCHF... MEN, jag tror tyvärr inte riktigt på den dieten. För mig låter det inte logiskt att äta mat som är så fet och jag vet ju själv att min mage klarar sig bra utan för mycket fett. Jag har inte lika mycket halsbränna ;)
Jag vet en sak och det är att jag vill gå ner i vikt, jag har ett mål och jag vill ta mig dit, jag SKA ta mig dit men frågan är om jag verkligen ska fortsätta enligt detta kostschema. Jag vill kunna unna mig något lite godare på helgerna, hur blir det om jag gör det? Eller handlar det om HUR mycket man unnar sig, snarare så kanske. ^^
Jag tycker liksom om att laga mat, Söndagsstek är något av det godaste jag vet och jag har svårt att se ett liv utan sås :P Så det som ligger i mina planer är att lära mig göra goda och fettsnåla såser. :)