Du, jag och vi...

Att uppfostra
Träffade mammorna som vi träffade innan barnen kom och nu under tiden barnen växer upp. Väldigt skönt att träffa människor som också har barn, mest för att de vet vad man pratar om. ^^ Jag kan ju prata med andra också givetvis men de är faktiskt en annan sak när de man pratar med har egna barn. Sen kan man såklart prata om mycket annat än barn osv. Jag är bara glad att man har både nya vänner och gamla, de jag värdesätter mest. Det var trevligt idag iaf och nu var de ju ett tag sen vi sågs. De kom hit till landet i härryda, vi satt ute och pratade med kaffe osv. Pratade om förlossning lite, det är också spännande ämne. :)
Frågor som dyker upp är ofta gällande mat, humör, blöjbyten och uppfostran. Nu märker man hur de här små liven blir personer och har humör, därmed undrar man hur man ska göra med uppfostran. Vi säger till Emmy om hon inte får göra något med ett nej. Hon kan bli arg om man tar bort henne från något hon vill göra men än så länge tycker jag det är mer sött än jobbigt. Det är dock inte alltid de lättaste om hon vill tillbaka hela tiden. Jag tror att de är en bra tidpunkt att börja säga ifrån nu eftersom de har mycket åsikter redan. En bra start i livet börjat på en bra grund och i vårt fall känns det som att redan nu förklara vad som är rätt och fel kommer bli en bra grund. Man får givetvis inte glömma av att berömma också. :)
Nu börjar man verkligen förstå att man är mamma, varje morgon Emmy kommer upp till mig i sängen kramas hon först med mig lite. Hon saknar mig om jag går ut ur rummet och vill komma till mig när hon ser mig. ^^ Känns fantastiskt att ha barn, saknar henne när hon lagt sig för natten och älskar hennes personlighet.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Livet utan Emmy hade varit som jorden utan solen, livlöst.