Comwboysoppa var något vi fick i skolan och den soppa som jag tyckte bäst om av all skolmat. En mild mättande soppa. Jag hittade ett recept på nätet som jag därför sparade och gjorde om till min egna variant. För att få en god soppa matig och fyllig vill jag att den ska innehålla många ingridienser. Här kommer soppan som vi gör ikväll:Cowboysoppa 6 personer500 gram brynt köttfärs5 råa eller kokta potatisar, helst fast250 gram champinjoner1 paprika2 salladslökar5 dl röd mjölk5 dl vatten2,5 dl grädde1 pkt bönor efter smak, ikväll kidney1 liten burk majs4 msk tomatpure2 msk kalvfond1 tsk oreganosal och pepparBörja med att bryna köttfärs, tärna potatisen. Hacka champinjoner, lök och paprika. Skölj av bönor och häll av majsen. Blanda samman alla grönsaker, köttfärsen, löken, mjölk, vatten, bönor, potatisen, tomatpuren och oregano. Låt koka upp, om potatisen är rå ska den koka ca 20 min, annars kan soppan vara färdig fortare om man använder färdigkokt potatis. När de fått koka iaf 10 min minst så kan man smaka av med salt, peppar, fonden och hälla i grädden.
2