Du, jag och vi...

Nu börjar min resa
I Tisdags var jag med mina vänner hos en dietist som gjorde en kroppsscanning på oss. Detta resluterade i information som man kanske inte riktigt var bered på. Direkt på Onsdagen satte jag igång att läsa om det hon förespråkade, så kallad Keto-diet. Det ska väl vara en striktare version av LCHF där man även undviker mejeriprodukter och nötter. 
Sen Onsdags har jag inte intagit något socker och jag har även dragit ner på intaget av kolhydrater. Idag gick jag dessutom med i en 2-veckors challange hos dietdoctor.com 
Keto går ut på att man tar bort kolhydrater för att börja bränna fett. Man äter riktigt med fett men jag försöker att inte äta så mycket mer än jag brukar ändå även om det är lite oundvikligt just nu eftersom det skapar en bättre mättnadskänsla när man äter mer fett. 
Jag är inte helt såld på iden att ta bort kolhydrater och öka fettmängden MEN... för mig som väger för mycket så tror jag på att köra igång med något radikalt för att om ett tag när kroppen ändrat läge och jag vant mig att vara utan socker och kolhydrater, så småningom kunna införa lite kolhydrater. Jag tror väldigt mycket på att äta lagom med mat av alla kategorier men eftersom min hjärna har svårt att förstå lagom så tyckte jag detta var ett bra koncept där man mer tänker på en viss typ av mat och inte så mycket på hur många kalorier man stoppar i sig. 
Det är ändå mycket man jag tycker om att äta som jag får fortsätta äta, så som ägg, bacon, kött, grönsaker. Jag vet inte hur detta kommer sluta eller vad det kommer resultera i men jag tror ändå att detta är en bra rivstart för mig som behöver göra något ordentligt nu.
På vågen stod det i Tisdags 107,6 kg. Det var så mycket jag vägde när jag blev gravid med Emmy. Mer får det inte bli. Varje gång jag tänker på de där goda fikat så ser jag bara med stora siffror framför mig 107. 
Min metaboliska ålder var dessutom 43, jag är 28. Det är också ett wake-up-call att nu får det vara nog. Rökningen får tyvärr vänta lite så jag kommer igång med detta först. 
Jag hoppas att andra som läser kan ge mig inspiration till att jobba ännu hårdare och även att jag kan få inspirera andra. Än så länge har jag lång väg att gå, jag ska ner till 67 kg har jag bestämt mig för men det är långt kvar och med de som motivation så blir mitt första delmål att gå ner under 3-siffrigt!
Önska mig lycka till så ska jag försöka uppdatera här så mycket jag kan och orkar, mest för min egen skull men jag hoppas på att få lära känna mer människor runt omkring som också jobbar som jag.
 
/ Sarah